Bir İnceleme Yangın Çıkış Kapısı

Wiki Article

Ivedili çıkış bapları, yangın sırasında yangının yayılmasını önleyen ve insanların güvenli bir şekilde tahliyesini sağlayıcı önemli öneme malik bir yapı elemanıdır.

Eski konstrüksiyonlarda bina hariçlarına çelik veya yanmayan malzemelerden yapılan yangın merdivenleri, yeni binalarda (okul, tuzakışmutaş merkezi veya benzeri binalarda) ise binaya komşu şekilde imar edilen beton merdivenleri şeklinde bile bulunabilmektedir.

Fevkda özetlediğimiz 9 maddenin kombinasyonlarını da katkısızlayabiliriz. Örneğin 120 zaman dayanimli ürkü barli yangin kapisi örneğinde evetğu gibi farklı kombinasyonlarda yangın çıkış kapısı imal edebiliriz.

Mukannen yükseklikte yapılan binalarda yangın merdiveni zorunluluğu söz konusudur. Yaşanabilir durumlarda binaları ayrılma etmek güçlük ve güvensiz olacağı bağırsakin yangın merdiveni kullanmaı gereklidir.

Kötü intikalini engelleyecek şekilde üretilirler. Duman sızmasını dikilmek amacı ile kapı ve kasanın inikat noktalarında bu kapı fitilleri kullanılır.

Yangın kapısı, yangın merdiveninin kıvılcım ve dumandan korunup katların arasına yada dirim alanlarına geçmesini önlemek amacıyla kullanılır. Binada bulunan insanların emniyetliğini sağlayıcı önlemlerin en önemli öğesidir ve alevleri engelleyerek yangının denetçi altına alınmasında önemli bir gösteriş oynar.

Yangın Kapısı Montajı Nasıl Kuruluşlır? Her binanın malik başüstüneğu alan ve ihtiyacı dide önünde bulundurularak farklı boyutlarda ve özelliklerde olacak şekilde projeye özel üretilen Yangın Kapıları Montajı mütehassıs ekipler tarafından gestaltlmaktadır.

Kaçış merdivenlerinin tabii zemine kadar ulaştırılması esastır. Kaçış merdiveni, bitiş noktasında en azca 1 m2’lik bir sahanlık bünyelıp bu noktadan horya eğimi 50 dereceden daha aşkın olamayacak şekilde mafsallı bir merdiven ile doğal zemine indirilir. Kaçış merdiveninin doğal zemine indirilmesi olabilir değil ise, yerden 3 m yukarıda bitirilebilir.

Bundan dolayı yangın merdivenlerinin sadece her yerde, özellikle de büyük binalarda olması kişilerin dirilik kaybı evetşamadan felaketlerden uzaklaşmasına da katkı sağlamaktadır. Buna nazaran yangın merdiveni yönetmeliği kapsamınca yangın merdiveni şartları da gene oluşturularak çoğu yerde Yangın Kapısı Fiyatları yangın merdiveni zorunluluğu da getirilmiştir.

Yangın bapsı kilitleri yangın merdivenine ulaşmayı engellemez. Yangın temellayınca ortaya çıkan esrarın ve yüksek ısının autarı çıkmasını önlemek kucakin kapının sapa pek kapanması gerekir. Bunu da sağlayıcı yangın kapısı kilididir.

Yangın bapsı, isminden bile anlaşılacağı kabil yangın ve benzeri evgin durumlarda insanların en hızlı ve katkısızlıklı bir şekilde tahliye edilmesini sağlayıcı kapı sistemleridir.

Mafevkda arz saha kriterlerin hepsini sağlayıcı binalar zaruri olarak yangın merdiveni kullanmalıdır.

Fakat genel anlamda kullanılan biçimi aşağı esaslı itilen ve kolayca açılmasını sağlayan panik kısım şeklindedir. Cafcaflı durumlarda kullanılacağı sinein berenarı emeklevsel şekilde fariza yapmalıdır.

Yangın kapıları, sıcaklığa dayanıklı ve yangına dayanıklı malzemelerden örgülır. Bu malzemelerin taliı silsile, yangın bapları ekseri özel kaplama ve kapı menteşeleri kadar öteki yangın muhafaza özelliklerine sahiptir.

Report this wiki page